Punere în funcțiune

Procesul de planificare, documentare, programare, testare, reglaj, verificare și instruire a personaluli operator pentru a oferi o instalație care funcționează pe deplin ca un sistem funcțional în conformitate cu cerințele proiectului este cunoscut sub numele de punere în funcțiune. Procesul de punere în funcțiune are scopul de a îmbunătăți calitatea proiectului livrat si face parte din etapa finală de predare către beneficiar. Cu cât este implicat mai devreme un furnizor de servicii pentru punere în funcțiune în procesul de implementare a proiectului, cu atât mai probabil va fi capabil să influențeze corecțiile necesare fără ca beneficiarul final să suporte costuri suplimentare ulterior.

Soluții:

Punerea in funcțiune a echipamentelor noi
Repunerea în funcțiune a echipamentelor defecte

Experiența în inginerie:

Punere în funcțiune
Planificare
Proiectare
Construcție
Depanare
Reglaj si parametrizare
Optimizare de proces

Inginerii testează, validează, rulează toate secvențele de proces și apoi predau sistemul utilizatorului final în timpul fazei de punere în funcțiune. Pentru a preda cu succes un sistem, este nevoie printre altele de bune abilități de comunicare, cunoștințe tehnice de specialitate, cunoaștere a condițiilor de fabrică, expertiză în proces și ajustarea la nevoile clienților. Scopul final nu este doar predarea produsului; mai degrabă, ajută clientul să se simtă sigur că sistemul funcționează în conformitate cu specificațiile tehnice, cerințele și așteptările sale. Tabloul electric este pregătit pentru instalare în șantierul industrial odată ce a fost expediat din atelierul nostru. La instalare va fi luată în considerare funcționarea generală a mașinii cu parametrii actuali ai procesului. Echipamentul este testat pentru funcționare adecvată urmărind o lista de verificări predefinita din etapa de proiectare. Responsabilitatea noastră este de a pune in funcțiune sistemul.

Urmăm principii esențiale și liste de verificare care trebuie luate în considerare la punerea în funcțiune.

  • Evaluăm dacă toate dispozitivele IO la distanță sunt instalate corect în locațiile lor atribuite din faza de proiectare.
  • Evaluăm orice dispozitiv sau instrument lipsă sau poziționarea incorectă a acestuia în structura instalației sau a procesului.
  • Verificăm dacă toate cablurile care duc de la un dispozitiv la tablou sunt pozate corespunzător.
  • Testăm toate sarcinile electrice și ne asigurăm că tabloul electric și instrumentele sunt conectate la împământare. Măsuram buclele de potențial.
  • Verificăm continuitatea cablurilor. Ne asigurăm că nu există fire întrerupte sau alte daune externe ale componentei electrice.
  • Accesibilitatea la utilități ar trebui examinată cu atenție. Nu va putea rula sistemul fără utilități esențiale precum energie electrică, abur, aer comprimat etc.; prin urmare, trebuie să se asigure că toate acestea sunt pregătite și în parametrii înainte de a porni un sistem sau o instalație.
  • Verificăm că tabloul electric va fi alimentat cu tensiunea de intrare specificată conform specificațiilor sistemului.
  • Verificăm ca tensiunea dintre pământ și neutru trebuie să fie în mod normal mai mică de 0,5 V.
  • Verificăm configurația rețelei de comunicație PLC la HMI, SCADA sau DCS și conexiunile de comunicare corespunzătoare.
  • Pregătim toate documentele necesare pentru a finaliza procedurile de punere în funcțiune. Conține bucle de control, cabluri de alimentare și semnal, schemele electrice, desene mecanice, P&ID, lista de componente și alte documente relevante pentru sistemul dumneavoastră.

A fost stabilită o metodă de testare pentru fiecare sistem de automatizare industrială pentru verificarea pas cu pas a sistemului. Înainte de a începe planta, asigurați-vă că este pregătită, deoarece se adresează tuturor condițiilor. În consecință, inginerul va considera că este simplu să opereze sistemul.
Pe parcursul fazei de punere în funcțiune, echipa dvs. ar trebui să implice în mod regulat operatorii din partea clientului. Când porniți sistemul, datoria dvs. va fi ușurată prin disponibilitatea și suportul continuu. Acest lucru se datorează faptului că, odată ce sunt familiarizați cu sistemul înainte de a fi pus în funcțiune, se vor adapta în mod natural la procesul atunci când acesta este pus în funcțiune, ceea ce va ușura volumul de muncă.

01

Documentație

02

Concepție

03

Completare

Află mai multe despre serviciile noastre de automatizare în industrie

și despre produsele noastre